Интервју са Клер Тачер | Рисе Арт

Katharine S. Class

Фигуративно, апстрактно.

Да ли сликате по сећању или представљате одређена места на својим сликама?

Почињем са опсервацијским цртањем у пејзажу, разумевањем како се ствари уклапају, размишљањем о месту и зашто се стално враћам. Рад чиним дубоко повезан са осећајем места као одговор на одређене карактеристике пејзажа које су имале дубок утицај на мене углавном у областима плиме и обале. Ови цртежи из књиге за скице се затим преводе у велике цртеже угљених линија у студију нудећи многе могућности за фарбање и боје. Сећање, мисли и осећања су ухваћени и преведени на језик линија мојих слика.

Хармонија места И, 2021, Цларе Тхатцхер

Шта вас привлачи да сликате планинске пејзаже?

Обим и само присуство ових значајних стеновитих формација са снагом мора чине да се осећам тако преплављено и задивљено таквом снагом природе.

Како се ваша пракса развијала током година?

Улазећи дубље, постављајући питања, непрестано гурајући посао, постепено је посао одрастао током времена. Боја је важан део посла и огромна је тема, уживам у изазовима које доноси. Волим да радим на велико и када су радови одабрани за признате уметничке награде, а подршка људи којима верујем дала ми је поверење и подршку да наставим даље.

Визија пејзажа, 2018, Клер Тачер

Какав је просечан дан у твом студију?

Пометем под пре него што почнем и на крају дана. Увек имам при руци кафу, чоколаду и воће. Удобна столица, али не да буде удобна, а музика је важна да се смирим. Увек имам неколико радова у покрету у исто време, ово помаже у разговору. Правим редовне паузе које ми омогућавају да се фокусирам и одступим од посла.

Како долазите до наслова за своје слике?

Осећам их када правим, пуштајући да ми дело говори.

Ходам у лепоти, 2021, Цларе Тхатцхер

Шта/ко су ваши кључни утицаји?

Гледање уметности у музејима и галеријама. Мој бивши учитељ и ментор, сликар Ричард Кентон Веб, најистакнутија британска апстрактна уметница Вилхелмина Барнс-Грахам, колористи Пјер Бонард и Едуард Вијар.

Ко су неки Рисе Арт уметници са радом у коме тренутно уживате?

Иаин Андревс, Ензо Марр и Степх Гоодгер.

Тихи простор, 2020, Цларе Тхатцхер

Next Post

Жене сликају жене у Музеју модерне уметности у Форт Ворту

Жене сликају жене ина тематској изложби на којој је представљено 46 уметница које бирају жене као тему у својим радовима. Ова групна изложба коју представља Музеј модерне уметности у Форт Ворту укључује приближно 50 евокативних портрета који се протежу од касних 1960-их до данас. Кустос изложбе је Андреа Карнес, главни […]