Како зарадити новац као уметник? Начини зарађивања за живот у уметности

Katharine S. Class

Како зарадити новац као уметник на мрежи

Најлакши и мање ризичан начин за добијање новца на мрежи је обављање посла по налогу. Заиста, можете продати и готова уметничка дела, али можда имате велики инвентар и недовољан проток новца. Уз наручене комаде, не морате сносити ризике производње нечега што се не продаје. Ваши купци ће вам платити онлајн унапред, тако да можете купити материјале користећи плаћање.

Међутим, биће вам потребно поверење и кредибилитет да убедите странце на Интернету да плате за нешто што није произведено. Ако сте из локалне уметничке школе, обавезно то кажете у својој комуникацији. Ако имате пуно искуства, одразите то у свом портфолију. Ако имате много задовољних купаца, замолите их да напишу рецензије на вашој веб страници или друштвеним медијима јер те препоруке могу повећати ваш кредибилитет.

1. Са ваше веб странице

Биће вам потребна лична веб локација са начинима плаћања да бисте наплатили своје клијенте на мрежи. Тренутно постоји много опција за уградњу у вашу веб локацију, од минималне накнаде за руковање до месечних трошкова од око 300 УСД.
Бесплатна опција је БигЦартел, која вам омогућава да наведете до 5 производа, по једну слику по производу. Замислите ако кажете да правите три различите цене за наручене радове, као што су сликање венчаних фотографија, сликање дечијих портрета и скицирање вашег пса. БигЦартел вам не наплаћује провизије, али два начина исплате, ПаиПал и Стрипе, наплаћују око 3% накнаде за руковање. Продаја са ваше веб странице је најјефтинија опција на Интернету. Пазите да ће вам и даље бити потребна веб локација да бисте користили БигЦартел јер вам не доноси саобраћај.

2. Са тржишта услуга

Ако немате веб локацију, можете користити друге платформе, као што су Фиверр или Упворк. Ова два су најпопуларније веб странице на којима хиљаде слободњака нуде своје вештине за малу суму новца.
У Фиверру, као што име говори, наплаћујете 5 долара по свирци. Када достигнете ниво, моћи ћете да наплатите више. Професионалци обично наплаћују од 5 до 50 долара за микро свирку направљену за неколико минута. Ваши клијенти ће очекивати да ће посао бити испоручен на мрежи.

3. Са онлајн пијаца

Сигуран сам да познајете Етси, најпознатије занатско тржиште за све ручно рађене предмете. То је зрео посао основан 2005. Сада постоје милиони производа у распону од накита до слика и играчака. На Етси-ју можете продати и наручене радове. Већину времена купци очекују да ће штампана копија бити достављена поштом. Ако се налазите на месту без добре поштанске услуге, препоручио бих вам да се држите Фиверра.

Можда обављање нарученог посла на мрежи не звучи као много новца, али може помоћи у испуњавању циљева. Замислите то као вежбу. Ако ионако проводите време радећи на својим техникама, зашто то не бисте урадили за додатни новац? Такође, не заборавите да сте власник права на свој рад. Можете их користити за свој портфолио, што може донети више прилика у будућности.

Next Post

Експерименти удружења: Линда Кембел Френклин

Природни предмети испуњавају просторије у приземљу: шкољке, камење и кости цвеће, перје и кора. Али и људских предмета има у изобиљу: чепова за флаше, зупчаника и сатова тегле, шоље и тацне жица, конопац и конац кованице и коцке. Док Франклинов дом замагљује границе између галерије, студија, дома и живота, њене […]