Педдлинг Скуллс | Ницоле Пангас | Епизода 881

Ницоле Пангас | Епизода 881

Ницоле Пангас је стална уметница и грнчар у студију који живи и ради у Детроиту, Мичиген. Никол је била студијска уметница више од 30 година, а продавац Етсија од 2010. Никол је стекла диплому из керамике, графике и сликарства на Институту за уметност у Кливленду. Никол је студирала цртање и керамику на Универзитету Илиноис у Урбана-Шампаигну, а резбарење камена, поезију и фотографију на ЛаЦосте Сцхоол оф Артс у ЛаЦосте, Француска. Никол се преселила у Детроит након студија да би постала резидентни уметник у Певабиц Поттери где је такође радила као мајстор грнчар и инструктор керамике. Николин рад обухвата области графике, сликарства, колажа, ручно рађених плочица, скулптуре, грнчарије и цртежа. Никол се са уметношћу прво упознала као цртач док је била у средњој школи. Своју љубав према глини пронашла је као смер уметности на Кливлендском институту за уметност.

СПОНЗОРИ

Резултат слике за Патреон лого Можете помоћи у подршци емисији!

Скутт Лого

Бренд број 1 у Америци с разлогом. Скутт.цом

Георгиес Лого

За све ваше керамичке потребе идите на Георгиес.цом

гоодмедицинетеа.цом

У ово доба године лобање су појачане, али како то да су лобање без сезоне? Они су добродошли у било које доба године.

Мислим, како да кажем, смрт је део наших живота, као и свакодневица и мислим да се свако односи према њој на свој начин и понекад је декоративна, а некада ритуална. Не знам како то да кажем, то је део наше свакодневице и то је смртност, знате, увек је у току рат и болест, то је само део наше културе.

Да ли сте особа која има мрачну готичку тему за свој живот или су то само лобање?

(смех) Зависи од дана. Постоји мрак. Мој посао је увек био мрачан. Само сам се подсетио да је мој деда започео посао са месом у центру Акрона педесетих година и дошао је из Грчке, тако да је ова фабрика меса била корак даље од кланице и умро је прилично млад, тако да ју је мој тата преузео. је био породични посао. И тако бисмо као деца трчали по овој фабрици за паковање меса и било би говедине у хладњаку и увек нека врста лешине око куће. Ово можда није тема, али одрастате у овом царству мртвих животиња и меса. Не знам, мислим да је једноставно пало и мислим да сам имао доста анксиозности као клинац. Моја сестра је предавала грубу анатомију и показивала је моје делове у замрзивачу и знаш да учиш цртање фигура и мислим да су сви ови различити мали канали некако ушли у мој рад.

Да ли сте изненађени успехом свог рада?

Да и не. Понекад сам као, Вау, види чиме се бавим. Мало је чудно. Део онога што заиста волим је да упознам своје купце и упознам какву грнчарију воле и какве лобање и глазуру и зашто људе привлаче одређене лобање. Заиста је радознало, то је као културолошка истрага. Различита друштва имају различите лобање у својој уметности и ритуалима, церемонијама, шта све не. Увек ме привлаче све врсте култура. Антропологија ми је увек била интересантна и архитектура, а ви се бавите духовима и прошлошћу и све је то веома интересантно.

Зашто продајете на Етси-ју?

Знате, Етси је недавно био на удару критика због повећања хонорара и сличних ствари и много људи је прешло са Етси-ја, али ја волим Етси јер се они брину о свему за мене и ја сам тамо довољно дуго и Имам целу ствар, за мене је потпуно беспрекорна. Морам само да сликам, направим своје листе, продам и пошаљем, а Етси се брине о заштити купаца и продаваца, ту су све регулаторне ствари које се дешавају, они брину о порезу на промет. Ако обављате међународну отпрему, све царине, све. Они све то раде. Тако да се осећам као да је за мене потпуно беспрекорно.

Да ли се још увек облачите за Ноћ вештица?

(смех) Да.

А шта ћеш бити ове године?

Имам неколико недеља, не знам. (смех) Добро питање.

Боок

Сабране песме Емили Дикенсон

Контакт

Етси: НицолеПангасЦерамицс

Инстаграм: @ницолепангас

Leave a Reply

Next Post

Себас Веласко: стари мајстор модерне, градећи будућност прошлости

&#13 &#13 &#13 &#13 &#13 &#13 &#13 &#13 &#13 &#13 Млади мајстор слика у стилу старог мајстора, можда, овај шпански песник хвата нешто између прошлости и будућности. Себас Веласко још није прошао 6 година од свог магистарског рада у сликарству, али он уноси машту и емоције у свој рад на […]
Sebas Velasco: An Old Master Modern, Building a Future Past