Све о кућама на Ахтерзану од Клода Монеа

Наслов уметничког дела: “Куће на Ацхтерзаану”

Све о кућама на Ахтерзану од Клода Монеа

Уметничко дело Клод Моне

Година стварања 1871

Резиме кућа на Ацхтерзаану

То је један од двадесет четири пејзажа које је Моне сликао напољу на отвореном током посете Холандији 1871. У близини града Заандама, река Ахтерзан служи као први план ове слике, док су ветрењаче и фабрике у даљини. Бела једрилица одражава шарене домове и врбе које окружују обалу реке. На левој страни, врба уоквирује сцену у којој жена у белој, лепршавој хаљини стоји и гледа преко реке.

Све о кућама на Ацхтерзаану

Моне слика ову сцену атмосферском текстуром и опипљивим светлом користећи изразито плаву палету боја која подсећа на ону коју је користио пејзажни сликар Коро. Док је био у Холандији, Моне би био изложен разним уметничким стиловима, укључујући пасторалну идилу и лаку елеганцију холандских мајстора из седамнаестог века.

Било је то током Монеовог времена у Холандији када је експериментисао са модернијом палетом боја, приказом лежерних хобија и пажњом на површину платна, што је све било пресудно за еволуцију његовог сликарског стила.

Моне је обележио платно датумом годину дана након што га је насликао, у свом атељеу. Чињеница да је Моне држао платно толико дуго након што га је завршио помаже да се објасни зашто је још увек у тако одличном стању, без икаквих трагова лака или поставе.

Цитати информација:

Ен.википедиа.орг, хттпс://ен.википедиа.орг/.

Leave a Reply

Next Post

Бити у туристичком граду | Мицхелле Валигура | Епизода 877

Подцаст: Пусти у новом прозору | Преузимање Мицхелле Валигура | Епизода 877 Мишел Валигура је вајар, са примарним фокусом на керамику. Њено позадинско дизајнирање за стоп мотион анимацију (укључујући Елфа и Симпсоне) и њена љубав према дизајну из средине века изградили су основу за снажан осећај за боју и естетику […]
Бити у туристичком граду |  Мицхелле Валигура |  Епизода 877