Уметнички викенд 15-16. октобар – Уметничка лига

Добродошли на Артфул Веекенд

-наш списак изложби и догађаја из области уметности-

Овог викенда: Паттернс и Рад на железници од Рејмонда Бернса у Лиги; Алтеред Енвиронментс у пирамиди Атлантик; Континуум: Уметници који подучавају уметнике на МцЛеан Пројецт фор тхе Артс; и Схапинг Дреамс на Африцан Арт Беатс.

Паттернс

Обрасци буђења 3 од Јуди Сеарлес; Фотографија

Узорци су свуда око нас без обзира да ли се налазе у природи – помислите на жлебове на кори дрвета или вене на лишћу – или ствари у окружењу које је направио човек као што су скеле, болови на прозорима или цигле на згради. Обрасци се такође могу односити на процес који се понавља. Све ово се истражује у Паттернснаша тематска изложба у октобру 2022.

„Постоји нешто само по себи задовољавајуће у погледу на шаре“, каже директор галерије Уметничке лиге Хејвен Ешли који је концептуализовао тему. “То само некако загребе нешто у вашем мозгу.” Паттернс састоји се од 91 уметничког дела у медијумима у распону од слика на акрилу и уљу до фотографије и комбинованих медија.

Паттернс је жирирао њујоршки сликар Цецелиа Андреа може се погледати од 5. октобра до 6. новембра.

Рад на железници од Рејмонда Бернса

ЦСКС 2697 аутора Раимонда Бурнса; Уље на платну

На својој самосталној изложби Рад на железници, сликар уља Раимонд Бурнс приказује робустан карактер пруге у бујним детаљима и богатим бојама, истичући јединствену временске прилике истрошену патину старих локомотива. Рад на железници може се погледати до 6. новембра.

Придружите нам се на личном пријему поводом отварања Паттернс и Рад на железници Петак, 14. октобар, од 18:30 – 20 часова. РСВП овде.

Алтеред Енвиронментс

ПРОЛИФИЦ ИНГРЕСС од Април Фландрија, монотипија и ситотисак, 11×11”, 2022.

ИЗМЕЊЕНА ОКРУЖЕЊА, у Пирамид Атлантиц Арт Центру, дели шарене и раскошне отиске, исечене комаде папира и инсталације које се баве питањима морских биолошких освајача. Радови уметнице из Северне Каролине Ејприл Фландерс су у центру ове изложбе, праћени портфолиом штампе са 24 додатна уметника из Сједињених Држава и Канаде. Заједно, ови радови се баве ширином воденог окружења – сложеним и крхким екосистемом под свакодневном претњом вишеструких сила. ИЗМЕЊЕНА ОКРУЖЕЊА отвара се у суботу, 15. октобра и може се погледати до 13. новембра. Пријем за уметнике се одржава на дан отварања од 17 до 19 часова, РСВП овде; 4318 Галлатин Стреет, Хиаттсвилле, МД

Континуум: Уметници који подучавају уметнике

Дејвид Карлсон, „Све што се дешава (извињавам се (БЕ)”, акрил и уље на платну

Инструктор Уметничке лиге Дејвид Карлсон је међу 18 уметника који су представљени Континуум: Уметници који подучавају уметнике, позивну изложбу која истиче радове уметника који дају значајно време подучавању, менторству и изградњи заједнице, док настављају да одржавају и развијају снажна и иновативна лична дела. Може се погледати у МцЛеан Пројецт фор тхе Артс до 10. новембра; 1235 Инглесиде Авенуе, МцЛеан ВА.

Схапинг Дреамс

Џентлмен од Менеа; Акрил и природни пигменти на платну; 36 к 36 инча (92 к 92 цм)

Снови су позната тема на сликама уметника Менеа из Слоноваче. Ин Схапинг Дреамскоји је представљен у Африцан Арт Беатс, он користи минималистички приступ облицима како би створио живахан свет пријатељских, маштовитих створења. Схапинг Дреамс може се погледати до 21. новембра; 3501 Ловелл Стреет. НВ.

Уживај за викенд!

Leave a Reply

Next Post

Уметнички викенд 8-9. октобар – Уметничка лига

Добродошли на Артфул Веекенд -наш списак изложби и догађаја из области уметности- Овог викенда: Паттернс и Рад на железници од Рејмонда Бернса у Лиги; Марк Лагуе’с самостална изложба у галерији Принцип; Жена у белом у Националној уметничкој галерији; и Грапхиц Раппорт у Цалловаи Фине Арт. Паттернс Зимска размишљања, фотографија Хекиунга […]
Уметнички викенд 8-9. октобар – Уметничка лига