Уметнички викенд 22-23. октобар – Уметничка лига

Добродошли на Артфул Веекенд

-наш списак изложби и догађаја из области уметности-

Овог викенда: Паттернс и Рад на железници од Рејмонда Бернса у Лиги; ЦХ/Арт Валк 2022; Наш пријатељ Жан: Рани радови Жан-Мишел Баскија у галерији уметности Универзитета Хауард; и Перспецтивас Латинас у Мериленд Холу.

Паттернс

Бок Туртле од Аманда Флецхерсмитх; Водене боје

Узорци су свуда око нас без обзира да ли се налазе у природи – помислите на жлебове на кори дрвета или вене на лишћу – или ствари у окружењу које је направио човек као што су скеле, болови на прозорима или цигле на згради. Обрасци се такође могу односити на процес који се понавља. Све ово се истражује у Паттернснаша тематска изложба у октобру 2022.

„Постоји нешто само по себи задовољавајуће у погледу на шаре“, каже директор галерије Уметничке лиге Хејвен Ешли који је концептуализовао тему. “То само некако загребе нешто у вашем мозгу.” Паттернс састоји се од 91 уметничког дела у медијумима у распону од слика на акрилу и уљу до фотографије и комбинованих медија.

Паттернс је жирирао њујоршки сликар Цецелиа Андреи може се погледати до 6. новембра.

Рад на железници од Рејмонда Бернса

1937. године би Раимонд Бурнс: Уље на платну

На својој самосталној изложби Рад на железници, сликар уља Раимонд Бурнс приказује робустан карактер пруге у бујним детаљима и богатим бојама, истичући јединствену временске прилике истрошену патину старих локомотива. Рад на железници може се погледати до 6. новембра.

Бурнс ће разговарати о својој изложби и уметности преко Зоом-а у понедељак, 24. октобра, од 18:30 до 19:30—РСВП овде.

ЦХ/Арт Валк 2022

Изађите овог викенда и откријте 67 уметника који приказују своје радове на овогодишњем ЦХ/Арт Валк. Шетајте, возите бицикл или возите до 22 кућна студија уи око Цхеви МД и ДЦ да бисте видели широк спектар медија, укључујући апстрактно и репрезентативно сликарство, скулптуру, накит, грнчарију, керамичку уметност, фотографију, уметност од тканина, мешане медије и видео. ЦХ/Арт Валк се одржава суботом и недељом од поднева до 17 часова. Сазнајте више овде.

Наш пријатељ Жан: Рани радови Жан-Мишел Баскија

Жан-Мишел Баскија „Плава” мешавина медија на папиру (оверено од стране имања Жан-Мишел Баскија).

Наш пријатељ, Жан: Рани радови Жан-Мишел Баскија, у Галерији уметности Универзитета Хауард, је курирана колекција од преко 20 уметничких дела позајмљених од колекционара који су познавали Жан-Мишела као пријатеље, љубавнике и сараднике. Колектори се састоје од Јане Диаз, Хилари Јегер, Катие Таилори Луци Сантеа такође укључује и фотографа Алексис Адлеркоји је био Баскијатов пријатељ и цимер, и Ал Диаз, кокреатор САМО©. Изложба је отворена до 24. октобра; 2455 6тх Стреет НВ.

Перспецтивас Латинас

Љубазношћу Вилфреда Валладареса.

Перспецтивас Латинас/ Латинк Перспецтивес, у Мериленд холу, истражује сложеност унутар друштвеног, културног, политичког конструкта и уметничких идентитета латиноамеричке уметности. Садржи радове 19 локалних латино уметника у медијима који укључују сликарство, графику, скулптуру, асамблаж видео и инсталацијску уметност мешовитих медија. Дијалог ове збирке радова међусобно је повезан заједничким нитима које откривају моћну таписерију животних искустава подржаних концептуално и естетски. Перспецтивас Латинас може се погледати до 30. октобра; 801 Цхасе Стреет, Аннаполис, МД.

Уживај за викенд!

Leave a Reply

Next Post

Абстрацт Марк-Макинг | Путовање до апстракције

Објави: За уметника Корија Гулета, изазов рада у апстрактном облику је сирово откривање себе – како на папиру, тако и пред својим гледаоцима. Ова демонстрација апстрактне слике је одломак из пуног профила уметника Корија Гулета, који је написала Ребека Дворак и представљен у издању часописа за октобар 2020. Пастел Јоурнал, […]
Cory Goulet Abstract Painting Demo