Уметнички викенд 8-9. октобар – Уметничка лига

Добродошли на Артфул Веекенд

-наш списак изложби и догађаја из области уметности-

Овог викенда: Паттернс и Рад на железници од Рејмонда Бернса у Лиги; Марк Лагуе’с самостална изложба у галерији Принцип; Жена у белом у Националној уметничкој галерији; и Грапхиц Раппорт у Цалловаи Фине Арт.

Паттернс

Зимска размишљања, фотографија Хекиунга Паркбарра, овомесечни је добитник награде за најбољу изложбу.

Узорци су свуда око нас без обзира да ли се налазе у природи – помислите на жлебове на кори дрвета или вене на лишћу – или ствари у окружењу које је направио човек као што су скеле, болови на прозорима или цигле на згради. Обрасци се такође могу односити на процес који се понавља. Све ово се истражује у Паттернснаша тематска изложба у октобру 2022.

„Постоји нешто само по себи задовољавајуће у погледу на шаре“, каже директор галерије Уметничке лиге Хејвен Ешли који је концептуализовао тему. “То само некако загребе нешто у вашем мозгу.” Паттернс састоји се од 91 уметничког дела у медијумима у распону од слика на акрилу и уљу до фотографије и комбинованих медија.

Паттернс је жирирао њујоршки сликар Цецелиа Андреа може се погледати од 5. октобра до 6. новембра.

Рад на железници од Рејмонда Бернса

Буффало Цреек & Гаулеи Енгине 14 аутора Раимонда Бурнса; Уље на платну

На својој самосталној изложби Рад на железници, сликар уља Раимонд Бурнс приказује робустан карактер пруге у бујним детаљима и богатим бојама, истичући јединствену временске прилике истрошену патину старих локомотива. Рад на железници може се погледати до 6. новембра.

Придружите нам се на личном пријему поводом отварања Паттернс и Рад на железници Петак, 14. октобар, од 18:30 – 20 часова. РСВП овде.

Марк Лагуе самостална изложба

Бруклински мост у подне аутор Марк Лагуе; Уље на панелу

„Велики градови су заиста моја ствар“, каже канадски уметник Марк Лагуе, „Постоји нешто у урбаном пејзажу што ми је тако визуелно узбудљиво.“ Било да је то широка панорама Бруклинског моста; Чикашки небодери бацају сенке на саобраћај испод; или трамвај који се пробија магловитим булеваром Сан Франциска, Лагуеови градски пејзажи су живахни, стимулативни и преносиви. Види их на изложби у галерији Принцип до 14. октобра; 208 Кинг Стреет, Александрија, ВА. Изложба се такође може погледати онлајн. Упознајте уметника на свечаном пријему у петак, 7. октобра од 18 – 20:30.

Жена у белом: Џоана Хифернан и Џејмс Мекнил Вислер

Јамес МцНеилл Вхистлер, Симфонија у белом, бр. 1: Бела девојка, 1861–1863, 1872, уље на платну, Национална галерија уметности, Вашингтон, колекција Хариса Витмора, 1943.6.2

Ово је последњи викенд који треба видети Жена у белом: Џоана Хифернан и Џејмс Мекнил Вислер, изложба која истражује дугогодишњу музу овог иконичног сликара, у Националној галерији уметности. Може се погледати до 10. октобра; 6. улица и авенија Устава. Модели Уметничке лиге Деси Стјуард, Шеба Аманте и Газел Пауерс сарађивали су са музејом на изложби. Прочитајте о томе овде.

Грапхиц Раппорт

Роршахова стварност ед. 4/25 Андрев Совјани; Архивски пигментни отисак

Грапхиц Раппорт је двострука изложба Ендруа Совјанија и Грацеанн Варн у Цалловаи Фине Арт. Док два уметника раде у веома различитим медијумима — Совјани у фотографији, Варн у енкаустици и акрилу — са различитим приступима свом раду, деле храбар, тактилни стил. Совјанијеве композиције су намерно и пажљиво конструисани пре него што фотографија почне…

Касно поподне од Грацеанн Варн; Енкаустика на дрвету 2022

…док Варн’с слике јој се откривају током процеса њиховог настанка. Њене површине су физички богате, Совјанијеве фотографије богате површинским детаљима, и једно и друго привлаче посматрача ближе. Представљени заједно, њихов очигледан афинитет чини упечатљив утицај. Грапхиц Раппорт отвара се у суботу, 8. октобра и може се погледати до 5. новембра; 1643 Висцонсин Авенуе, НВ. На дан отварања биће пријем од 17:30 – 19:30 часова, а присуствоваће и Андрев Совјани.

Уживај за викенд!

Leave a Reply

Next Post

Шетња са Амал: дубоки луткарски јавни наступ у свих 5 општина

„Интерактивно“: данас претерано коришћена реч, слично као „ангажман“ и његови изведени облици. Без обзира на то, ништа не замењује истински ангажман заједнице као добро планиран и изведен јавни наступ. Ове јесени, једна од најинтерактивнијих луткарских представа широм света путовала је Њујорком, а на хиљаде људи је учествовало. Хеатхер Воодфиелд. Шетња […]
Walk With Amal: A Profound Puppet Public Performance in All 5 Boroughs