Цолор911 је корисна апликација за уметнике

од гостујуће блогерке Ејми Вокс

Тхе Цолор911 апп је вредан алат за креативне људе на много начина.

апликација за палету боја

Теме у боји које генерише апликација Цолор911

На први поглед, Цолор911 апп пружа инспирацију за боје и хвата боје са слике, али како се ове карактеристике користе? Читајте даље да бисте видели како је ова апликација невероватно корисна за свакога у свету уметности.

Започињање креативног процеса:

Одличан начин да започнете планирано уметничко дело је да направите палету боја и користите је као водич. Замислите да знате са којом бојом желите да радите. Можда креирате серију комада да се међусобно допуњују или бирате боје како бисте инспирисали дизајнера ентеријера или потенцијалног клијента. Почевши од палете боја коју ћете користити као водич, служи и вама и вашем купцу.

Као алат за дизајн:

Радите на комисији? Ова апликација може да извуче боје са комада тканине, да се усклади са декором или да се усклади са бојом боје. Ово води вашу употребу боја у уметничким делима, непроцењив алат и за дизајнера и за уметника. Ово спаја боје уметничког дела и окружења у коме се појављује, што ће учинити да изгледа најбоље.

Палета извучена из апстрактног сликарства

Ову палету је креирала апликација Цолор911 од апстрактне слике

Инспирација боја:

Апликација долази са скоро 100 већ уграђених тема у боји и редовно додаје нове како би била свежа. Свака тема приказује боје које се лепо допуњују. Без обзира да ли сте у почетку креативног процеса или сте на добром путу, учините свој визуелни медиј привлачнијим одабиром боја које су хармоничне.

Продајте своје вештине:

Замислите да разговарате са клијентом који воли боју или породицу боја. Користите теме боја да пронађете палету која инспирише и вас и клијента. Која год боја да их чини срећним, можете пронаћи неколико тема које ће вас инспирисати и које имају ту боју у себи. А када знате које боје ћете користити, можете креирати уметничка дела која одговарају потребама клијента.

Филтрирајте претрагу:

Тражите ли палету која дели боју попут црвене или плаве? Додирните три тачке у горњем десном углу апликације да бисте сузили претрагу кроз теме боја. Ово вам омогућава да брзо пронађете тему боја која одговара вашим потребама и која вас инспирише.

палета боја из апликације Цолор911

Теме боја могу се извући из унутрашњег декора како би пружиле инспирацију

Када клијент одреди боје:

Понекад клијент или дизајнер имају боје које су им потребне да би се појавиле у вашем уметничком делу, тако да је ваш комад управо оно што им треба. Дозволите им да креирају палету боја и пошаљу вам боје које воле. Користите те боје за инспирацију и њихова палета ће бити ваш водич. То је добитна комбинација, знајући да ће се ваш комад у потпуности подударати са дизајном који креирају!

Дизајнер такође може да фотографише таблу расположења или дизајн који креира. Онда могу да извуку боје из њега и поделе своје боје са вама тако да можете да креирате уметничко дело које ће лепо употпунити њихов дизајн.

Библиотека ваших дела:

Чувањем вашег уметничког дела са узорцима боја преузетим са сваке слике, она постаје библиотека делова које дизајнер може да користи. То показује дизајнеру боје које иду уз (и допуњују) сваки комад.

Стварање веће публике:

Желите да покажете своје уметничко дело на местима као што су галерије, ресторани и хотели? Снимите фотографију свог уметничког дела и извуците боје креирајући узорке боја. Покажите свом клијенту све боје које се могу користити уз ваше уметничко дело тако да и простор и ваши делови изгледају невероватно.

Узорци боја извучени из постојећих уметничких дела

Апликација је извукла ове узорке боја из уметничког дела

Најбољи пријатељ једне галерије:

Постоји неколико начина на које ће галерија сматрати да је апликација веома корисна. Замислите да галерија потенцијалном купцу приказује уметничко дело или дело уметника. Они могу да фотографишу слику и пронађу боје како би створили палету боја која се директно односи на уметничко дело. Ово им показује које боје да користе да употпуне комад (боје зидова за место где је уметничко дело приказано) или покажу уметничко дело међу избором боја које ће приказати уметничко дело у најбољем светлу како би се продао комад.

Галерије често стварају визуелну библиотеку уметничких дела које представљају. Снимите сваку слику и сачувајте боје тако да потенцијалним купцима могу показати уметничко дело и бесплатне боје унутар сваког дела.

Креирајте свој изглед, сопствену вибрацију!

Да ли сте дизајнер тканина? Дизајнер графике и логотипа? Боја је непроцењив део вашег креативног процеса. Направите сопствену палету боја свог пројекта и поделите је са онима који подржавају ваш подухват. Рецимо да креирате комад или серију комада који имају одређени стил. Можете креирати палету боја која ће представљати свој рад и понудити се да понудите комаде са овим визуелним правцем.

Једноставнији начин за описивање овог концепта био би ако креирате серију комада у бојама које одражавају модерну палету боја средњег века. Можете креирати палету боја са којом радите и користити је за инспирацију или визуелни приказ да покажете свој рад!

Узорци боја са простирке

Узорци боја са овог тепиха нуде дизајнерске идеје

Портфолио за лиценцирање уметности

Развијање портфеља за лиценцирање уметничких дела се односи на маркетинг вашег уметничког дела. Бренд који је визуелно привлачан повећаће вашу продају. Коришћење палете боја која је привлачна за потенцијалне купце може учинити или прекинути продају вашег портфеља. Направите сопствену палету боја или користите теме боја за инспирацију. Апликација вам пружа много начина да покажете свој портфељ. Изаберите боје које волите да би ваш рад изгледао најбоље.

Ваше присуство на друштвеним мрежама:

Да ли радите са одређеним бојама или желите да изгледате потпуно по свом? Користите сопствену палету боја као водич за дизајн веб странице, дизајн логотипа или за изглед ваших онлајн налога. Одабир сопствених боја даје вам контролу над вашом медијском личношћу, допуњује ваше уметничко дело и даје вашем друштвеном присуству потпуно свој изглед.

Доступан кад год вам затреба:

Лепота ове апликације је у томе што је увек доступна на вашем телефону и спремна кад год вам затреба. Доступан је и за иОС и за Андроид уређаје. Без обзира да ли сте у свом студију, у галерији или чак у продавници уметничког материјала, имате апликацију са собом да се отворите за инспирацију и правац, било када и било где!

Желите да будете у току са најновијим пословним чланцима Артси Схарк-а, плус карактеристикама уметника и позивом за следећи позив за уметнике? Кликните испод да бисте се пријавили за нашу е-пошту двапут месечно. Добићете све ово плус могућности и посебне понуде које не можете добити нигде другде!

Next Post

Моји избори за актуелну емисију Лиге уметности

Једноставан начин да проведете већи део летњег кишног поподнева (а има доста оних који долазе!) је посета фабрици Торпедо, домаћину многих уметничких студија и неких кључних галерија. Док сте тамо, погледајте тренутну Отворену изложбу, за коју жирира уметница Јессие Боиланд. Ако сте стални читалац овог блога, онда знате шта следи: […]