Јуктапоз Магазин – млади, надарени и црни @ УЦ Давис Манетти Схрем Мусеум

Широка изложба која истиче уметнике афричког порекла чији рад истражује идентитет, политику и историју уметности дебитује на Западној обали 28. јула у Јан Схрем анд Музеј уметности Марије Манети Шрем, на Универзитету Калифорније, Давис.

Млади, надарени и црни: Породична збирка савремене уметности Лумпкин-Бокузи је прва јавна самостална изложба курирана из реномиране породичне колекције Лумпкин-Боццуззи. Као кључна компонента фокуса јавног образовања Бернарда Лумпкина колекционара и адвоката, Млад, надарен и црн путује првенствено у галерије и музеје колеџа и универзитета. Првобитно планирано да се отвори у Музеју Манети Шрем у јулу 2020, али је одложено због пандемије ЦОВИД-19, моћи ће да се погледа од 28. јула до 19. децембра 2022. Млад, надарен и црн је кустос Антваун Саргент и Матт Вицофф, а за Музеј Манетти Схрем организује помоћни кустос и шеф одељења за изложбе Сузи Кантор.

Млад, надарен и црн окупља и уздиже нову генерацију савремених уметника који се баве радом својих претходника док проналазе различите начине да се позабаве историјом и значењем црнила у свом раду. У групи су познати уметници Дејвид Хамонс, Кери Џејмс Маршал, Микален Томас, Хенри Тејлор и Кара Вокер, као и млађа генерација која стиче ширу афирмацију, укључујући Туњи Аденији-Џонс, Сејди Барнет, Сај Гевина, Арцманора Најлс, Џенифер Пакер и други. Истраживање је организовано око четири теме — драматична употреба боје, рекултивација црне боје, материјалност (нетрадиционални материјали) и проширена идеја портрета.

Ја припадам овде, неонска скулптура Тавареса Страхана, такође је позајмљена из колекције Лумпкин-Боццуззи. Инсталиран је у предворју музеја Манетти Схрем до марта 2023., што се поклапа са Млад, надарен и црн.

„Музеј Манети Шрем је узбуђен што ће угостити ову изложбу која изазива размишљање“, рекла је оснивачка директорка Рејчел Тигл. „Не само да представља неке од најзначајнијих уметника који данас раде са УЦ Дависом и регионом, већ је и у складу са нашим искуством представљања уметника у настајању.“

Само пет уметника у Млад, надарен и црн базиране су на Западној обали, укључујући и Садие Барнетте, чија изложба Драга 1968,… био је у музеју Манети Шрем 2017.

„Одушевљен сам што сам партнер са тимом Музеја Манети Шрем у довођењу Млад, надарен и црн на Западну обалу“, рекао је Лампкин. „У време када се Америка изнова бори са расом и расизмом, а дебате о једнакости и укључивању у свет уметности постале су хитније, ова изложба оцењује како уметници данас обликују начин на који размишљамо о идентитету, уметности и историји.

Истакнути уметници
Деррицк Адамс, Туњи Адениии-Јонес, Садие Барнетте, Кевин Беаслеи, Наиланд Блаке, Јордан Цастеел, Јонатхан Линдон Цхасе, Цаитлин Цхерри, Бетхани Цоллинс, ЛаТоиа Руби Фразиер, Ци Гавин, Алтеронце Гумби, Цхасе Халл, Аллисон Јанае Хаммон, Алисон Јанае Хаммон Кениатта АЦ Хинкле, Лонние Холлеи, Томасхи Јацксон, Рашид Јохнсон, Самуел Леви Јонес, Јарретт Кеи, Деана Лавсон, Гленн Лигон, Ериц Н. Мацк, Керри Јамес Марсхалл, Трои Мицхие, Варделл Милан, Нарциссистер, Арцманоро Нилес, Јенфорд Овенс Пацкер, Адам Пендлетон, Цхристина Куарлес, Анди Роберт, Јацолби Саттервхите, Паул Мпаги Сепуиа, Гералд Схеффиелд, Лорна Симпсон, Сабле Елисе Смитх, Ваугхн Спанн, Хенри Таилор, Цхиффон Тхомас, Мицкалене Тхомас, Виллиам Виллалонго, Кара Валкер, Нари Вард, Д. ‘Ангело Ловелл Виллиамс, Вилмер Вилсон ИВ и Линетте Ииадом-Боакие

Next Post

Портрети и емпатија

Сваке године, Музеј уметности Колумбо и школе града Колумба су партнери за АРТфул Реадинг, искуство које повезује сваког ученика 5. разреда ЦЦС-а са уметношћу и идејама ЦМА, на начине који промовишу дубоко размишљање, вештине писмености и кључне креативне навике као што је посматрање. , критичко мишљење, машта и сарадња. Сваке […]